sâmbătă, 10 mai 2014

Peru 2014 - partea V ( Ica-dunele de la Huacachina-Insulele Balestas-Lima )


Ziua 18 - luni 31 martie

Cealalta echipa are zborul peste liniile Nasca inca de dimineata. Noi plecam spre autogara de unde luam un Vip Bus ( Peru Bus) spre Ica unde ajungem in 4 h30min (35 soles). Plecam spre Plaza de Armas, care nu e prea deosebita aici, pare cam moderna… Contractam excursia la dunele de la Huacachina si asteptam gasca de la Nasca. Plecam pe la 4 jumate cu un mini bus la Huacachina, de unde ne preia buggy-ul ce ne duce pe dune ( cost 40 soles de persoana, plus 3.8 soles taxa ce se plateste la intrarea pe dune). Urmeaza 2 ore minunate, plimbare cu buggy-ul si sandbording. Prima data in viata pentru toti ne dam cu placa pe dune de nisip, la inceput pe unele mai mici, iar apoi pe unele mai mari. A doua oara eu cam dau rateu si ma rostogolesc de vreo cateva ori pe nisip. E grozav, am nisip peste tot :). Plecam apoi sa vedem apusul pe dune, e mirific! 

 In buggy

 Pazea ca vin!


Sar Fetiliiii !Oaza Huacachina

Ne intoarcem in Oaza Huacachina si cautam un hostel unde sa dormim, 40 soles pe noapte, mai scump decat in alte parti.  Luam cina si apoi la somn.

Ziua 19 - marti 1 aprilie

Dupa ce pregatim bagajele si luam micul dejun plecam spre Ica de unde gasim un autobus spre Pisco ( 1 ora - 4 soles ), iar de aici pana la Paracas luam taxi ( 25 soles / taxi ). 

 Oaza Huacachina pe zi

 Aici am luat cina si micul dejun


Zona de hoteluri in Oaza

Ne cazam la un hotel frumos, am zis si noi sa ne rasfatam o noapte :). Urmeaza o zi de plimbare pe plaja, baie, mancare cu specific marin si o seara cu alerta de tsunami.

 Cu gandul la colegii de la Lasting :)


 Plaja din Paracas
 Apus la ParacasaEram la un local frumos cand auzim masina de politie cu sirena care anunta alerta de tsunami, acesta ca urmare a cutremurului care avusese loc in Chile cu cateva ore mai devreme. Incercam si noi sa aflam care e posibilitatea sa fie tsunami, cat de mare poate fi si daca exista posibilitatea sa ajunga la  hotelul unde stam. Multe terase care se inchid, oameni care pleaca din localitate, astfel ca nu prea stim la ce sa ne asteptam. Noi eram destul de relaxati, am vorbit si cu cel de la hotel si ne-a spus ca sunt sanse mici sa fie apa prea mare. Ne-am urcat noi pe terasa hotelului si am asteptat, insa degeaba….tsunami nu a venit :). Am mers la somn, iar a doua zi aflam ca a fost un val de 20 cm, deci nesemnificativ. Mai tare a lovit in zona Arequipa, unde a fost de 1 metru. 

Ziua 20 - miercuri 2 aprilie

De dimineata plecam spre Insulele Balestas ( 30 soles excursia, plus 17 soles biletul de intrare in rezervatie ). Este foarte multa lume care are aceeasi destinatie, astfel ca in port suntem incolonati si impartiti in barcile cu motor ce asteptau clientii. In 15 min ajungem la Candelabru ( sau cactusul ), o inscriptie pe una din fetele peninsulei Paracas si dupa inca 15 minute suntem la Balestas. Urmeaza un adevarat spectacol, milioane de pasari, mii de lei de mare cu puii lor nu demult nascuti si chiar pinguini. Aflam ca aici se exploateaza guano-ul de pasari la nivel industrial. la O ora ne plimbam in jurul insulei si nu putem sa ne luam ochii de la leii de mare care scot niste sunete impresionante. Practic tot turul dureaza 2 ore.


 Candelabrul
 Insulele Balestas Pinguini
 Lei de mare


 Mama si copilul


Ne intoarcem la hotel si plecam cu un minibus pentru a face turul plajelor, care fac parte tot din rezervatie, plaja Mina si inca una ( cost tot 30 soles de persoana ). Sunt minunate plajele, unii curajosi fac si baie…altii doar isi baga picioarele si se bucura de nisip, de apa :). 


 La plaja :)


 Mina Beach Din nou se sare...bucuria copiilor Curajosii fac baie

 Cu dedicatie petru blogul meuPranzul il luam la un restaurant din zona, iar apoi plecam spre Pisco de unde luam Vip Bus spre Lima ( 3h juma /31 soles ). 
Ajunsi in Lima mergem la acelasi Inkawasi Hostel sa ne cazam.

Ziua 21 - joi 3 aprilie

Fiind ultimele zile in Peru, scopul principal al tuturor este shoppingul. Aflam ca exiata o piata Inka Market unde gasim produse traditionale. De fapt ajunsi acolo gasim vreo trei piete  astfel ca stam cateva ore sa cumparam tot felul de lucruri, fie pentru noi, fie ca si cadou pentru prieteni si familie. Plecam apoi spre Plaza de Armas, unde luam pranzul. 

 Shopingul e viata mea :)))


 Plaza de ArmasUltimul prans in echipaj complet

Ne intoarcem la Inkawasi deoarece Andreea are zborul in aceasta seara. Ne luam la revedere de la ea, cu regretul ca trebuie sa ne despartim aici… Cei ramasi plecam la o plimbare pe coasta, prin parcurile minunate din Miraflores. 

Seara stam pe terasa impreuna cu proprietarul Hostelului, care ne incanta cu cateva acorduri la chitara. Primim si o sticla de Pisco pentru a sarbatori ultima seara in Peru.

Ziua 22 -  vineri 4 aprilie

Ultima zi in Peru, astfel ca ne apuca tristetea :( .
Pregatim bagajele inca de dimineata, pentru a putea elibera camerele. Plecam din nou la Inka Market pentru ultimele cumparaturi. Ne intoarcem in Miraflores si mergem la o plimbare pe coasta Pacificului pentru a ne lua la revedere, vedem de aceasta data multi pasionati de surfing. Pranzul il luam la Delfino Mar, o locatie ce o vazusem cu cateva zile in urma. 

 Micul dejun la Inkawasi


 Fetele cochetele


 Pranzul la Delfino Mar

 Cea mai buna caracatita...

 Mira3flores :)


 La Inkawasi

 Pe coasta Pacificului
Anca si Vale au zborul mai devreme asa ca ei pleaca spre aeroport. Noi ne mai plimbam prin cartier. Ne intoarcem apoi la Inkawasi si ne echipam pentru zborul care urmeaza. Ne luam la revedere de la gazda noastra si luam taxi spre aeroport. Dupa o intarziere a decolarii cu vreo ora, urmeaza un zbor de 12 ore pana in Paris, apoi 3 ore escala, 2 ore pana la Budapesta si inca vreo 4 pana ajungem la Timisoara. Cert e ca duminica dimineata pe la 4 eram acasa…


Cateva cuvinte in concluzie
  • O tara minunata in care poti vedea cam tot ce iti poti imagina: ocean, orase minunate, istorie, munti, vulcani, cetati, canioane, desert, insule, jungla, condori, oameni minunati, traditie, lacuri, Machu Picchu…
  • E important sa mergi cu gasca potrivita si eu am avut norocul acesta...
  • Tara nu mi s-a parut periculoasa, desi am citit acest lucru inainte de plecare
  • Usor de comunicat cu oamenii, atat in engleza cat si in spaniola noastra de balta :)
  • Mancare pe toate gusturile
  • Recomand celor care au posibilitatea sa mearga sa nu rateze ocazia!

Multumesc echipei: Mada, Adriana, Mircea, Bogdan, Andreea, Anca, Vale!

Sfarsit! :)

Un comentariu:

adriana SIRBU spunea...

Ionuca mi-ai fericit ziua!!!! O tara minunata si o altfel de frumusete, cum eu personal nu am mai vazut. Mersi ca m-ai luat in echipa. A fost o bucurie!!

Nostalgic, Adi Sirbu.