sâmbătă, 10 mai 2014

Peru 2014 - Partea IV ( Jungla )

Ziua 14 - joi 27 martie

Pregatim bagajele, un rucsac pentru excursia de 4 zile in jungla, iar in celelalt lucrurile de care nu avem momentan nevoie. Tot dimineata vine si omul de la agentie pentru a ne aduce factura si documentele necesare excursiei in jungla. Excursia am cumparat-o de la aceeasi agentie ca si cea pentru Machu Picchu, costul ei este 235 usd. Din Cusco plecam cu avionul pana la Puerto Maldonado ( 75 usd un drum sau 110 usd dus-intors). Toata lumea recomanda acest drum cu avionul, asa ca l-am facut si noi tot asa. Cand coboram la Puerto Maldonado din avion ne ia cu ameteala, caldura mare, peste 30 grade si umezeala cat cuprinde. Aici ne asteapta cei de la agentie, ne duc la ei la sediu ( o bomba, nu va imaginati ca e vreun sediu de agentie :)
 ) unde lasam bagajele de care nu avem nevoie si plecam cu barca pe bratul Amazonului, numit Madre de Dios, vreo 30 minute impreuna cu ghidul nostru al carui nume nu il mai retin. Pranzul il mancam pe barca, orez cu carne pus intr-o frunza. Nu a fost rau…

 Asteptand imbarcarea pe barca in Puerto Maldonado


 Pe Madre de Dios


 In drum spre junga


 Pranzul pe barca

Pofta buna! Varianta pentru vegetarieni.

Ajungem la Caoba Lodge unde primim niste cizme de cauciuc si imediat pe partea opusa a raului ne debarcam de tot. Urmeaza un drum de 1h30min prin noroaie si pe o caldura greu de suportat, pana la lacul Sandoval, de unde luam o barca cu vasle pana in partea cealalta a lacului unde se afla Maloka Lodge, locul unde dormim urmatoarele 2 nopti. Lacul e minunat, inconjurat de paduri tropicale si bineinteles de o liniste suprema. De unde lasam barca mai avem maxim 5 minute pana la Lodge. E un loc frumos aflat in mijlocul salbaticiei. Ne luam in primire camerele si avem vreo ora de relaxare.

Aici semnam pentru intrarea in rezervatie

 Prin noroaie in Rezervatia Tambopata






 Am ajuns in Rezervatia Sandoval Lake


 Me, Jane!!!












 Nuferi











Iesim din nou pe lac, pentru a observa pasarile, iar dupa ce se intuneca si caimanii, care sunt animale ce doar noaptea pot fi vazute. Bine, am vazut doar unul si de la departare, noroc cu teleobiectivul lui Bogdan care a surprins unul in fotografie :)

 Camerele noastre


 Anca si piranha :)




 Maimutele




Caimanul

Ne intoarcem la tabara si luam cina. Restaurantul e frumos, o constructie in forma circulara in mijlocul junglei, iar eu savurez o bere in hamacul agatat in mijlocul incaperii. Mai apare un grup, insa mai mic decat al nostru. Ne retragem destul de devreme la culcare. Paturile sunt acoperite cu plase pentru tantari sau alte vietati, de fapt toata constructia e cumva invelita in plasa :)

Ziua 15 - vineri 28 martie

Ne trezim pe la 5 dimineata ca sa mergem sa vedem pasarile numite macaws ( papagali ) care vin sa manance dimineata din ceva copaci din jungla. Vedem unii verzi care sunt mai mici, iar in trecere galbeni si rosii care sunt specii de dimensiuni mai mari. Partea nasoala a fost ca a trebuit din nou sa merem pe drumul acela noroios.

 Macaws






Restaurantul de la Maloka Lodge

Ne intoarcem sa luam micul-dejun, iar apoi dupa o pauza pornim din nou in Rezervatia Sandoval Lake intr-un circuit pentru a vedea vegetatia tipica junglei, tot felul de plante, copaci de mari dimensiuni. Ne cataram prin copaci, pe liane…doar pentru poze :).



 Jambierele cumparate din Puerto Maldonado




 Alte maimute :))







Dupa pranzul urmeaza un nou circuit prin paduri, insa in zona Lodgeului nostru. Trecem si printr-o padure de bananieri ( fara banane acum ), iar apoi ajungem la ceva raulet, unde baietii incearca sa pescuiasca piranha, bineinteles ca nu prind nimic :)









 Mowgli :)










 Printre bananieri


Seara iesim din nou pe lac, observam foarte multi vulturi si alte pasarele. Ajungem la un observator ( o constructie de lemn inaltata pentru a avea o vedere de sus inspre lac ) unde avem parte de o panorama minunata la apusul soarelui. Ne intoarcem pe intuneric la tabara, luam cina. Incercam si piranha prajit, din pacate cate o bucata la doua personae, deci nu putem zice ca ne-am saturat. Teoretic este interzis sa fie pescuit in aceasta zona.



 Vulturi












Ziua 16 - sambata 29 martie

Plecam de dimineata spre Madre de Dios si Caoba Lodge unde dormim ultima noapte. Aici sunt niste casute dragute, din pacate putina umbra. Partea buna este ca au cate un hamac pe veranda, asa ca relax la maxim J. Dupa micul dejun avem o tentativa de a vedea maimutele de pe insula mainutelor, nici una nu apare la interval….in schimb foarte multi tantari. Din cate am inteles aici au fost aduse maimutele pentru a popula insula, doar in scop turistic…. Trecem apoi pe la un parc de aventura cu tiroliene, poduri suspendate, beri, maimute si macaws. Daca retin bine locatia este Cachuela Lodge, sunt si locuri de dormit. Arata frumos locatia.

 Gasca dupa 2 zile de jungla ( poza de FB :) )


 Asteptand barca...


Casele de la Caoba Lodge





 Poduri suspendate


 Amaraje de amaraje....




 Fetele curoajoase!




 Pepe si Pepa




 Maruha









Ne intoarcem pentru pranz si apoi relax, eu nu mai am chef de plimbari prin jungla, in zona aceasta sunt mai multi tantari. Seara ne punem la un joc de carti ( cruce ), iar apoi luam cina.

Ziua 17 - duminica 30 martie


Ultima zi de jungla este scurta, dupa micul dejun pregatim bagajele si plecam spre Puerto Maldonado, unde avem zborul spre Cusco ( cei care merg la Nasca ) si Lima ( eu, Adriana si Mircea ). Ceva mici incidente dimineata, caci cei de la agentie au intarziat cu ora noastra de plecare si eram speriati sa nu pierdem avionul, oricum pentru ei venise o alta gasca de turisti. Ca idee eu as sfatui pe cine merge in jungla sa aleaga o agentie mai serioasa, chiar daca costa ceva bani in plus, noi cumva ne-am cam zgarcit la bani… Nici de programul din oferta initiala nu s-au tinut, iar ghidul slabut. Numele agentiei: Qori Inka Travel.

Ajunsi in Puerto Maldonado, ne recuperam bagajele de la “sediul” agentiei si plecam spre aeroport cu destinatia Lima. Cost bilet Puerto Maldonado-Lima 110 usd la Star Peru.






Avem cazare rezervata in Lima asa ca mergem direct de la aeroport la Inkawasi Hostel ( 50 soles aeroport-Miraflores ), dam aici de niste oameni foarte binevoitori intr-o casa minunata. Nu e lux, insa avem conditiile de care avem nevoie. Hostelul se afla tot in Miraflores, asa ca deja cunoastem cat de cat zona si iesim la plimbare. E minunat cartierul, case frumoase, curatenie, strazi bine intretinute. Cautam un loc unde sa mancam si ne oprim la Alfonso, un restaurant cu specific marin. A fost cea mai buna alegere, cea mai buna mancare si ce-i drept cel mai mare pret…. Mergem apoi pe costa Pacificului la o bericica si admiram peisajul. Minunat!


 Aperitiv delicios...

Ceva mai bun nu se poate...


 Coasta Pacificului la Lima




Miraflores by night

Urmeaza parte a cincea - Dunele de nisip, Oaza Huacachina, Insulele Balestas 

Un comentariu:

Unknown spunea...

Vai...ce dor m-a luat, de Lima si de Alfonso:))).mersi Ioana, făină povestire.