miercuri, 10 iulie 2013

Exercitiu Salvaspeo Huda lui Papara - 05-07.07.2013

Conform calendarului CORSA urmeaza exercitiul national salvaspeo, care anul acesta se organizeaza la Pestera Huda lui Papara in judetul Alba. Merg si eu cu Radu, Adi si Anca.
Avand in vedere ca sunt ceva kilometri pana acolo ajungem noaptea, insa gasim ceva oameni care nu dorm inca, inclusiv Ani si Alex :). Camparea se face in curtea cabanei lui Claudiu, la cort. Au venit speologi si salvaspeologi din toata tara si inca mai trebuie sa vina si maine. Stam noi pana pe la 3 noaptea la cate un pahar de vorba.

Sambata incepe exercitiul propriu-zis, incepe cu inscrierea participantilor, iar eu imi iau locul la birou :)Sunt peste 50 persoane participante la exercitiu, unii intra efectiv in pestera, iar altii raman la punctul de comanda pentru misiuni exterioare. Eu ma ocup de partea de gestiune impreuna cu Polo si Tudorica. Undeva pe la ora 18 targa cu victima este scoasa din pestera si urmeaza spalarea echipamentului, cina, sedinta tehnica unde se discuta mersul actiunii de salvare...iar apoi la foc si la o poveste.
Duminica program liber pentru fiecare, noi plecam destul de devreme spre casa, mai facem o oprire in Brad unde vizitam Muzeul Aurului, iar apoi spre casa...Multumim organizatorilor si gazdei, Claudiu!

Cu respecte,
Ioana

Poze realizate de: Adina Micula, Cristi Ciubotarescu, Andrei Posmosanu, Valentin Radu, Szasz Levente, Tudor Rus, Ioana Axinte

Niciun comentariu: