miercuri, 31 octombrie 2012

Jupanesti - 26-28.10.2012

In data de 27 noiembrie a fost convocata Adunarea Generala a ARC (Asociatia Romana de Canyoning), astfel ca am facut tot posibilul sa ajung. De abia joi seara gasesc echipa cu care sa merg, adica Bogdan si Mada. Intrunirea are loc la Jupanesti, un loc drag mie. Ajungem tarziu, dupa ora 12 noaptea. e foarte lume pe aici, de peste tot. In aceasta perioada se desfasoara si un Stagiu de TSA (Tehnica Speologica Alpina). Gazda noastra, Sosu ne primeste cu drag si veselie, ca de fiecare data.

Sambata dupa micul dejun, cursantii din cadrul scolii pleaca pe teren. Ramanem cativa care nu suntem implicati in stagiu si decidem sa mergem cu masinile pana in Poiana Beletina...mai nou poti ajunge cu masina pana acolo. Din pacate vremea nu tine cu noi, incepe sa ploua, ne plimbam putin prin poiana si ne intoarcem la masini. La coborare avem insa ceva probleme cu noroaiele si derapajele :-). Fiind cu 3 masini si mult popor o scoatem la capat. Trecem si pe la P. Balta, daca tot suntem in drum. Ne intorceam la casa speo din Jupanesti. Incet incet vin si oamenii de pe teren.
















Urmeaza apoi sedinta pentru care am mers la Jupanesti, adica AG-ul. Dureaza cateva ore, iar apoi iesim si noi sa socializam cu lumea, bancuri si povestiri.

Se pare ca ploaia nu se mai opreste, asa ca duminica de dimineata ne facem bagajele sa plecam spre casa...nu prea mai avem ce face pe vremea asta. Dupa o oprire pe drum sa luam pranzul ajungem devreme in Timisoara.

Mersi Sosu pentru gazduire si plimbare!
Ioana

miercuri, 17 octombrie 2012

Exercitiu Salvaspeo National Mina Farcu - 12-14.10.2012

La sfarsitul Scolii Nationale Salvaspeo 2012 se organizeaza si un exercitiu la care sunt invitati sa participe salvatori speologi, membri CORSA din toata tara. Astfel ca facem si noi o gasca din Timisoara: Luci, Mada, Bogdan si subsemnata.

Ajungem la Casa Traditionala din Rosia unde e tabara de baza. Ne asteapta un foc mult asteptat si binemeritat :) E multa lume venita, asa ca ne adunam in jurul focului si povestim...

Sambata urmeaza desfasurarea exercitiului si incepe cu amplasarea punctului de comanda la Mina Farcu, in zona Rosia. Ne deplasam cu totii aici. Misiunea mea in cadrul exercitiului este sa fac fotografii pe parcursul exercitiului, de data aceasta nu mai sunt victima :D. Intru cu una din echipe, ma plimb de la un atelier la altul, fac poze, ies din nou si iar intru, sunt peste tot si nicaieri :). Sunt multi salvatori implicati atat la interior cat si exterior, astfel ca evacuarea merge destul de rapid. Vine si o televiziune locala sa ia cateva imagini pentru o stire. 


























Dupa ce toti salvatorii ies din pestera urmeaza spalarea echipamentelor superargiloase. O parte dintre noi mergem sa vizitam Pestera cu Cristale din Mina Farcu daca tot suntem in zona; o pestera recent amenajata. E o pestera foarte frumoasa, pe care eu am vazut-o si neamenaja in 2008 chiar de ziua mea si pentru care inca ii multumesc lui Tudorica :-)

Seara urmeaza sedinte, discutii, cina si povesti in jurul focului!



Duminica dupa ce strangem bagajele si ne luam ramas bun de la prietenii spelogi mergem sa vizitam o alta pestera recent amenajata, este vorba de P. Meziad, impresionant de bine pusa in valoare cu ocazia acestei amenajari.

A fost un week-end destul de relaxant pentru mine, am fost mai mult speoturist decat speolog :-)

Respecte salvaspeologilor,
Ioana