miercuri, 17 octombrie 2012

Exercitiu Salvaspeo National Mina Farcu - 12-14.10.2012

La sfarsitul Scolii Nationale Salvaspeo 2012 se organizeaza si un exercitiu la care sunt invitati sa participe salvatori speologi, membri CORSA din toata tara. Astfel ca facem si noi o gasca din Timisoara: Luci, Mada, Bogdan si subsemnata.

Ajungem la Casa Traditionala din Rosia unde e tabara de baza. Ne asteapta un foc mult asteptat si binemeritat :) E multa lume venita, asa ca ne adunam in jurul focului si povestim...

Sambata urmeaza desfasurarea exercitiului si incepe cu amplasarea punctului de comanda la Mina Farcu, in zona Rosia. Ne deplasam cu totii aici. Misiunea mea in cadrul exercitiului este sa fac fotografii pe parcursul exercitiului, de data aceasta nu mai sunt victima :D. Intru cu una din echipe, ma plimb de la un atelier la altul, fac poze, ies din nou si iar intru, sunt peste tot si nicaieri :). Sunt multi salvatori implicati atat la interior cat si exterior, astfel ca evacuarea merge destul de rapid. Vine si o televiziune locala sa ia cateva imagini pentru o stire. 


Dupa ce toti salvatorii ies din pestera urmeaza spalarea echipamentelor superargiloase. O parte dintre noi mergem sa vizitam Pestera cu Cristale din Mina Farcu daca tot suntem in zona; o pestera recent amenajata. E o pestera foarte frumoasa, pe care eu am vazut-o si neamenaja in 2008 chiar de ziua mea si pentru care inca ii multumesc lui Tudorica :-)

Seara urmeaza sedinte, discutii, cina si povesti in jurul focului!Duminica dupa ce strangem bagajele si ne luam ramas bun de la prietenii spelogi mergem sa vizitam o alta pestera recent amenajata, este vorba de P. Meziad, impresionant de bine pusa in valoare cu ocazia acestei amenajari.

A fost un week-end destul de relaxant pentru mine, am fost mai mult speoturist decat speolog :-)

Respecte salvaspeologilor,
Ioana

Niciun comentariu: