marți, 21 august 2012

Pestera Huda lui Papara - 17-19.08.2012

Imi propusesem demult sa ajung la Pestera Huda lui Papara insa nu s-au potrivit lucrurile. A venit insa vremea si la invitatia lui Claudiu am raspuns cu DA imediat. Am plecat astfel cu Iulian si Nadia vineri din Timisoara. E o cale destul de lunga pana la destinastie pe ruta Timisoara - Lugoj - Faget - Brad - Campeni - Baia de Aries - Salciua. Ajungem dupa ora 1 noaptea in parcarea de la manastirea din Salciua. Aici ma recupereaza Claudiu si merg sa fac cunostinta cu cabana lor. Aici deja unii dorm; doar Vlad si Anghelus inca mai rezista. Nu dupa mult timp mai vine o trupa din Bucuresti formata din: Cristina, Sasha, Alex, Mihai, iar dupa vreo ora Dragos cu familia. Astfel ca dupa ce lumea este repartizata prin camere ne punem la povesti la masa din curte...pana ne dam seama ca e foarte tarziu  ( deja 4 dimineata ) si mergem la somn.

Sambata desi ne-am fi dorit sa ne mobilizam de dimineata nu am fost in stare. Asa ca dupa ora 10 face lumea ochi, luam mic dejun, cafea, iar apoi ne organizam. Intre timp vin si Iulian si Relu. Plecam spre "Vânătările Ponorului" un obiectiv cunoscut in zona. Noi insa mergem spre intrarea in canion care se finalizeaza cu aceste "Vânătări", de fapt niste cascade. Din pacate apa nu curge pe cascade, doar cate ceva apa gasim in 2 marmite; astfel ca parcurgerea canionului insemna defapt 2 rapeluri. Daca am fi avut partea de apa canionul ar fi fost chiar frumos. Ne intoarcem la cabana si savuram prinzo-cina. Alina ne intampina cu o palinca si un platou cu slanina, branza si ceapa...o masa traditionala romaneasca. Ne cam saturam cu acestea inainte sa ne apucam sanatos de mancat. Foarte bun!
                                        Foto: Mihai Barbu
  Foto: Mihai Barbu
  Foto: Mihai Barbu
 Foto: Mihai BarbuSeara este destul de frig, astfel ca avem parte si de un foc care sa ne incalzeasca sufletele. Stam in jurul focului la povesti, fiecare cat il tine...

Duminica ne mobilizam ceva mai devreme, o prima echipa merge in pestera, avand ca obiectiv scufundarea intr-un sifon; iar noi ceva mai tarziu cu obiectivul de a o vizita. Pestera este frumoasa, cu un activ care mie mi-a placut mult, galerii mari si frumos conturate. Impresionant ce poate apa sa creeze in aceste spatii intunecate...

  Foto: Mihai Barbu
  Foto: Mihai Barbu
  Foto: Mihai Barbu

 Foto: Mihai Barbu
Iesim undeva pe la ora 16.00 si ne ospatam cu o masa delicioasa pregatita de Iulian si Vlad. Multumim baietilor bucatari! Plecam pe la ora 17.00 caci avem drum lung spre casa, dupa ce ne luam la revedere de la gasca de speologi.
Mersi Claudiu de invitatie! Vom reveni la cabana voastra!

Cu respect,
Ioana

Un comentariu:

Iulian Sirbu spunea...

Ioana, ca om din culise, iti spun: sa-ti fie de bine! Ma bucur ca ti-a placut mancarea pregatita de mine! :)