luni, 29 august 2011

In Padis de Sf. Marie - 12-15.08.2011

Se pare ca vara aceasta a fost sezonul nuntilor si botezurilor, asa ca nu prea pot sa ma laud cu prea multe ture la munte....dar a fost bine si asa rau :)
Planuiam mai demult o tura in Padis, insa vremea aici joaca feste si n-ai vrea sa mergi in Padis si sa stai 3 zile in cort din cauza ploilor. Acum insa se anunta vreme buna si reusim sa ne organizam de-o masina: eu, Mada, Miha, Tibi si Mara (adica Tibi si gagicele).
Plecam de vineri seara si innoptam la Stei fiecare pe la neamu lui. Sambata urcam pe la amiaza pana la Glavoi, locul unde punem si corturile.



Avand in vedere ca vrema este buna si mai ie timp pana se innopteaza hotaram sa mergem pe un scurt traseu, insa foarte frumos: Poiana Ponor, Izbucul Ponor. Dupa ce ne intoarcem de la Izbuc ne bucuram de linistea din Poiana, ne ralaxam si ne pozam :)


















Ne intoarcem in Glavoi unde ne intalnim cu prietenii de la Scarpa, fosti colegi de-ai lu' Miha. Seara suntem invitati la ei la foc si mancare la ceau. Nu putem refuza :)








Duminica stabilim sa mergem pe un traseu ceva mai lung, insa nu foarte lung caci avem cu noi 4 copii. Mara e cea mai fericita, caci este carata in rucsac de catre Tibi. Traseul ales este cel al Cetatilor Ponorului. Urcam pe la balcoane si ne intoarcem prin doline si la portalul pesterii. Traseul are cateva portiuni mai expuse, cu caderi de pietre mai ales la traficul care se face in aceasta perioada.










Oricum ne micam bine, in aprox 4 ore ajungem din nou la Glavoi unde ne intalnim cu Ani, Luci si Alex care au urcat in Padis doar sa ne intalneasca. Tibi face cunostinta cu Alex, este prima lor intalnire. Savuram o placinta si o bere la Cornelus Mall.








Pe la 6 jumate decidem sa mai facem putina miscare, asa ca eu si Miha urcam pe un traseu mai scurt pana la Piatra Galbena, avem parte de o panorama superba de aici; se vede pana la Gloapa Ruginoasa, partia de la Vartop etc. Savuram pe deplin peisajul si linistea acestui loc. E destul de tarziu asa ca prea multi turisti nu mai intalnim. Seara aceasta o petrecem in liniste si ne culcam devreme.



Luni de dimineata pornesc si Mada cu Tibi pe acelasi traseu facut de mine si Miha cu o seara inainte, era pacat sa nu il faca. Eu, Miha si Mara in schimb savuram o cafea si o clatita la Cornelus. Pregatim apoi bagajele si dupa ce vin cei doi de pe traseu coboram spre Stei. Aici mai stam cu familiile si cu Alexoi :)


Plecam pe la 5 astfel incat sa nu ne prinda noaptea pe drum.
A fost un week-end frumos, relaxat si cu atmosfera de familie! Multumesc dragilor!

Cu respecte,
Ioana

Niciun comentariu: