duminică, 26 iunie 2011

Retezat - 17-19.06.2011

Nu am mai iesit demult la munte, imi era dor de duca...
Miha e cea care propune tura in Retezat, asa ca plecam de vineri in urmatoarea formatie: Miha, Ami, Nicu, Alice, Bogdan si subsemnata. Din Otelu Rosu il luam si pe Marius. Urcam inca de vineri seara pana in Poiana Pelegii, ajungem undeva pe la ora 1 noaptea. In drum, dupa bariera avem o surpriza foarte placuta, un cerb iese din padure chiar in fata masinii noastre, sta cateva momente cat sa-l vedem si apoi traverseaza dumul intrand din nou in padure. Era foarte foarte frumos!!! Instalam corturile si apoi ne instalam la masa. E frig, aici se pare ca inca nu a venit vara :)


Sambata ne trezim fara ceas, nu am stabilit vreo ora de trezire...insa sunt unii care n-au somn si ne dau trezirea :P. Luam micul dejun si apoi ne pregatim de plecare.


Toti plecam inspre Lacul Bucura. Vremea e frumoasa, asa ca ne bucuram de plimbarea pana la Lac. Ajunsi aici luam o pauza de masa dar si de pozat. Ne impartim apoi in 2 echipe, una care merge inspre Vf. Judele si una care se intoarce inspre tabara. Eu decid sa ma intorc, din nou incepe de ma doara genunchiul defect... Orisicat mai urcam de la Bucura sa vedem si taurile si sa mai admiram peisajul. Drumul de intoarcere a fost tare greu pentru mine, genunchii nu-mi dau pace :( .
































Ajunsi la corturi luam masa si apoi eu ma retrag in cort pentru un scurt somn. E plin de musculite afara, care nu te lasa sa te bucuri de liniste si aer curat. In jur de ora 8 seara ajunge si echipa "de varf ". Pregatim focul si niste carnati la jar....foarte bun. Luam cina si apoi care dupa cum rezista mai sta sau se retrage la somn.

Duminica spre surprinderea noastra ne miscam rapid de dimineata, strangem corturile, rucsacii si pe la ora 10 suntem la masini pregatiti de plecare. Luam masa la o pensiune foarte faina din Clopotiva, iar apoi mergem inspre Densus. Incepe sa ploua asa ca vedem biserica din Densus pe rapid.











Ne indreptam apoi inspre Bucova unde ne oprim la niste prieteni de familie de'a lu' Miha. Acolo sunt si parintii ei cu Maruka. Aici ne ospateaza gazdele cu un peste la cuptor gatit de Nea Vasile, iar apoi cu clatite si multe altele.





Urmeaza apoi o noua oprire la Marius la Otelu Rosu, stam putin la el in curte si mai tragem o gura de aer curat. Maruka ne serveste pe rand cu coacaze. Ne luam la revedere si plecam apoi spre Timisoara.





A fost un week-end frumos, cu gasca faina!

Multumesc,
Ioana

Pozele au fost realizate de Ioana, Marius, Alice, Miha si Nicu.

Un comentariu:

Mihaela Tarcea spunea...

Ce draguuuţ...io ce sa mai scriu acuma?:))
Pot să dau copy-paste?