marți, 6 septembrie 2011

Duminica la Pestera Buhui - 21.08.2011

Daca tot ne-am adunat cu ocazia botezului lui Eric de sambata, am zis sa mai petrecem o zi impreuna la speo. Am decis astfel sa mergem intr-o tura rapida la P. Buhui, pe aici in zona noastra.
Plecam astfel in formatia urmatoare: eu, Bogdan, Mada, Alice, Dan, Ramo, Miha, Tibi, Elena, Tudor. In Anina ne intalnim cu Vale, Claudia si Miha ( parca...ma iertati daca am uitat numele )
Ajunsi in zona pesterii luam pranzul rapid si ne echipam de speo cu neoprene si tot tacamul. Mada, Alice, Dan, Ramo si Miha raman afara, merg la lac la baitza.
In jur de ora 5 intram in pestera pe la Certej. Mergem in amonte pe Certej si revenim la galeria principala. Apa e mica asa ca nu intampinam prea multe dificultati. La cascada mare ne bucuram de apa si sarim. Ajunsi in zona lacurilor apucam sa si innotam putin si imediat iesim afara.


In poiana ne asteapta gasca, ne dezechipam, papam lubenita - caci am fost cuminti - si plecam catre casa caci deja e tarziu, mult dupa ora 20.00. Ne luam la revedere de la Tudor si Elena care raman in zona peste noapte.A fost o tura scurta, dar faina. Am reusit sa mai simtim mirosul pesterii.

Ioana

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru pestera Buhui este necesar sa avem si barca sau alt echipament mai special ?

OnlyMe spunea...

Nu e nevoie de barca, se poate innota. Recomandat este sa aveti neopren.

Ioana