joi, 7 aprilie 2011

Pestereala la Sura Mare - 1-3.04.2011

Dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare ( parc, salvaspeo, institut etc) organizam tura de la P. Sura Mare din M. Sureanu. Din Timisoara plec eu cu Luci de vineri seara. Dupa ora 12 ajungem in Comuna Pui, unde ne cazam la Nea Miron, ca de obicei.

Aici ne intalnim cu Tudor si Elena. Inca e frig noaptea, asa ca nu pierdem timpul si ne bagam rapid in sacii de dormit la caldura. Ajung si clujenii intre timp. Mai stam ceva la povesti si la somn.

Sambata nu avem un stres cu trezirea asa ca pe la ora 1o incepe lumea sa se foiasca. Luam micul-dejun afara, la soare. Vine si Oana sa ia masa impreuna cu noi. Urmeaza pregatirea de pestereala. Obiectivele noastre pentru aceasta tura sunt: echiparea saritorii in zona Sifonului Englez si ecologizare ( curatare de slam si scoatere gunoi din pestera ).

Elena ne pozeaza ( Foto: Luci )

Cat de mici suntem ( Foto : Elena )

Ajutor la imbracare :) ( Foto: Luci )

Cu liliacul la purtator ( Foto: Luci )

Pe la ora 2 intram in pestera; apa e mica...mult mai mica decat am prins-o eu in turele anterioare. E alta viata, asltfel reusesc sa inaintez. Ajungem si la semisifon, usor de trecut de aceasta data. La Sala Mendip facem o pauza de energizare, mancam cateva dulciuri. Aici Elena ramane sa faca cateva fotografii, iar noi ne continuam drumul pana la Sifonul Englez. Deja conformatia pesterii se schimba, e mult mai concretionata. E foarte frumoasa!!!

Foto: Elena

Foto: Elena

Foto: Elena

Foto: Elena

Tudor echipeaza saritoarea si ne intoarcem in Mendip. Aici curatam locurile de slam, ramas aici de multi ani de la vechile echipe de speologi. Strangem si cativa saci de gunoi pe care ii impartim intre noi, pentru a ii scoate din pestera.

Foto: Elena

Foto: Elena

Foto: Elena
La iesire inaintarea mi se pare din ce in ce mai grea, incep sa resimt oboseala, plus septele de peste tot care te incurca la fiecare pas. Pe la ora 12 iesim din pestera, multumiti ca obiectivele noastre au fost atinse.

Foto: Elena

Foto: Elena

Foto: Elena

Foto: Elena

Gunoaiele din pestera!!! ( Foto: Elena )

E frig rau asa ca ajunsi la casa lui Nea Miron ne schimbam rapid in haine calduroase si eu una ma bag direct in sacul de dormit la caldura. Mancam si mai stam ceva la povesti...eu cad la datorie destul de iute.

Duminica ne trezim pe la 9-10, luam cafeluta, micul dejun si ne mai intindem putin la povesti. Ne apucam si de impachetat, iar pe la ora 13 dupa ce ne luam la revedere plecam fiecare spre casa lui. Eu si Luci plecam inspre Severin sa o luam pe Ione care fusese in week-end acasa. Astfel ca pe la ora 22 ajungem si noi acasa la Timisoara.

A fost o tura frumoasa pentru mine, am vazut galerii noi de pestera si am avut parte de o gasca faina.

Multumim Tudor pentru organizarea turei!
Respecte,
Ioana

2 comentarii:

Unknown spunea...

Cum era apa in pestera ? Ati putut ajunge ok pana la Mendip ?

OnlyMe spunea...

Apa era mica, pana la Mendip fara dificultati. La semisifon trecerea a fost ok.