joi, 28 aprilie 2011

Paste la Jupanesti - 22-25.04.2011

Desi planurile erau sa plecam inspre M. Trascau am ajuns in alta parte a tarii, la Jupanesti, in jud. Mehedinti.
Plec de vineri impreuna cu Alice, Miha si Maruka, a fost interesant sa ne punem 3 fete si jumate la drum :). Ajungem cu bine la Jupanesti unde ne intalnim cu Tudor si Elena si plecam la Casa Liliecilor unde ne asteapta Sosu.

Ne-am pus la masa, iar apoi la o degustare de "Oprisor". Stam la povesti cat ne tine pe fiecare si plecam la nani.

Sambata Mara are grija sa ne trezeasca de dimineata, astfel ca ziua ni se pare mult mai lunga. Dupa ce luam micul dejun si savuram dimineata in hamac, sub ciresii infloriti din spatele casei, hotaram ca azi sa nu pesterim, ci sa mergem la offroad, pe drumurile patriei :)

Astfel ca ne suim in cele 2 masini de teren ( Tudor, Elena, eu, Alice, Sosu, Mariana, Liviu ) si plecam inspre Podeni, cu destinatia finala Balta Cerbului. Urcam pe niste drumuri forestiere, ajungem in Saua Padina, iar apoi urcam in Balta Cerbului. Suntem deja la peste 1000m altitudine si e destul de frigutz, bate vantul. Peisajul e minunat - " de vis " .... savuram fiecare moment in mijlocul naturii.Ne intoarcem la casa noastra sa pregatim cate ceva pentru seara de Inviere. Urmeaza papa, vin, papa, vin...

Duminica hotaram sa mai si pesterim ceva. Mergem astfel la P. Curecea in formatia urmatoare: Tudor, Elena, Alice, Sosu si subsemnata. Ne echipam in neoprene si coboram prin aven in pestera, mergem mai intai in amonte, iar apoi in aval pe cursul apei pana afara. Avem si de innotat cateva sute de metri. Elena face si fotografii in pestera, cateva foarte foarte reusite. Iesim din pestera, apa e foarte rece, asa ca prefer sa nu mai intru din nou pentru a ajunge la intrarea prin aven. Astfel ca ne impartim in 2 echipe, eu si Sosu mergem pe afara, pana la drum, aproape pe P. Sfodea, iar Elena, Tudor si Alice se intorc prin pestera, ajung la masina si ne recupereaza si pe noi din drum.


Ajungem acasa si pregatim si noi niste gratare, un vin, o bere si ne uitam apoi la tot felu de filmutele de pe la canioane, sa ne faca pofta....
Inainte de toate ne antrenam putin si la o matza...cu mingea si cu Mara :)Luni incepem cu o leneveala, mic dejun, cafele, povestiri. Pregatim apoi bagajele si dupa ce incarcam masinile plecam inspre casa. La intrarea in Severin drumurile noastre se despart: noi spre Timisoara, iar Tudor si Elena inspre Bucuresti.

Au fost cateva zile minunate, alaturi de oameni dragi si intr-o locatie foarte faina!
Multumim gazdelor: Sosu si Mariana!

Respecte,
Ioana

PS: trebuie sa revenim musai cand se coc ciresele :)

Niciun comentariu: