luni, 9 august 2010

SNS Caput - Padis - 30.07-01.08.2010

Trebuia sa ajung macar pe sfarsitul Scolii la Caput... E week-endul de final al Scolii Nationale de TSA ( Tehnica Speologica Alpina ), scoala organizata pentru incepatori, avansati si initiatorii in TSA de catre Federatia Romana de Speologie ( FRS ) prin Scoala Romana de Speologie. Desi nu am avut echipa cu care sa plec din Timisoara, mi-am dorit sa ajung acolo ( Padisul e o zona foarte draga mie ) si am ajuns, chiar daca cu ceva escala prin Oradea. Multumesc lui Vio ca m-a adus si pe mine la destinatie.

Mi-am luat astfel o vineri libera, am plecat de dimineata din Timisoara si am ajuns undeva pe la 5 dupa-masa la Caput. Anul acesta cazarea s-a facut la Cabana Cetatile Ponorului, spre norocul celor participanti, avand in vederea vremea de care au avut parte pe parcursul scolii. A fost o saptamana foarte ploioasa, insa noi le-am adus soarele ;-)
Mai jos cateva poze facute de Ani pe perioada Scolii:









Aici deja cateva echipe venisera de pe traseu, altele insa trebuia sa mai apara. Incet, incet lumea se retrage in tabara, isi preda echipamentul colectiv, se pune la cina si cine mai rezista mai sta si la cate o poveste. Eu mi-am gasit aici ortaci la povestiri, pana pe la 1 noaptea cand m-am dus la somn.

Sambata chiar daca nu eram la program m-am trezit deodata cu ceilalti, am luat micul dejun si am facut si eu o echipa de mers dupa bureti ;-). Am zis ca azi avem program de gravide ;-))). Asa ca am pornit cu Ani, Viorel si Dan inspre Glavoi. Plecam apoi inspre Poiana Ponor unde vedem si lacul ce s-a format aici, lac care de obicei nu exista vara si care s-a creat in urma ploilor mari din ultima perioada. Am aflat ulterior ca lacul nu exista cu o saptamana in urma...

Continuam drumul inspre P. Caput unde cautam si locul de ciuperci. Gasim atat galbiori cat si multe afine... Ne intoarcem la Glavoi unde stam la o bere, o placinta si plecam inspre Av. din fata Rachitei sa fac o fotografie la intrare. Plecam apoi inspre Varasoaia, dam de un alt loc cu afine, fotografiez cai, facem o pauza la tabara Clubului Z Oradea care tocmai se instala si ne intoarcem la tabara noastra.














Oamenii vin incet incet de pe teren, obositi dupa o saptamana plina, insa si bucurosi ca e ultima zi. Noi ne punem la masa, la povesti, la un vin. E bine sa n-ai nici un stres!!! Urmeaza spre seara cina festiva, un bograci la ceaun pentru toti participantii. Cadrele au sedinta, iar cei care mai rezista stau la socializare, la foc... Eu ma retrag destul de devreme insa.

Duminica e ziua in care lumea isi strange bagajele isi ia la revedere de la prieteni noi sau vechi, colegi de echipa sau monitori. Eu plec inspre casa cu Iulian, membru al Asociatiei Speologice Speleoteam din Timisoara care a absolbit nivelul II in TSA. Felicitari!

Trebuie felicitati toti cei care au paricipat la Scoala si mai ales cei care au si absolvit, tinand cont ca au avut o saptamana grea si din prisma vremii. Pentru prima data dupa foarte multi ani SRS are si 3 fete initiatoare stagiare, felicitari Cristina, Adina si Miha si la mai mare!

Daca tot suntem la capitolul felicitari si multumiri vreau sa multumesc si baietilor ce m-au cazat ;-)

Ioana

Un comentariu:

VertAnge spunea...

Fizic nu as putea face fata unei provocari de genul acesta, dar tare mi-ar placea sa ma pot bucura de peisajele acelea si de aer curat. Pacat ca vara e atat de scurta! :)