luni, 23 august 2010

Week-end la Rosia - 13-15.08.2010

Imi era dor de Rosia, locul unde ma simt ca acasa...
Am strans o gasca de prieteni si am plecat inspre aceasta locatie. E vorba despre Traditional Casa din catunul Runcuri, comuna Rosia. Unii dintre noi au mai fost, iar altii au venit aici pentru prima data.

Plecam vineri destul de tarziu din Timisoara in urmatoarea echipa: eu, Carmen, Bogdan, Liviu, Luci, Ione, Miha, Mada si Kronky. Din Stei luam inca o Madalina ;-) .
Ajungem tarziu, dupa ora 11...aici ne intampina Viorel si Tudorica cu gasca lor. Ne instalam corturile, mancam ceva si stam la un pahar de vorba pana dupa ora 2.00. Nu aveam planuri mari pentru a doua zi, asa ca no stres.

Sambata ne trezim din cauza soarelui care ne incalzea corturile. Dupa ora 9 nu mai ai nici o sansa sa stai in cort, eventual daca vrei sa faci sauna. Asa ca ne-am pus la o poveste, o cafea...iar apoi la masa.

Mic dejun

Pe la 12 am zis sa luam si noi o hotarare, incotro sa ne indreptam, asa ca am facut 2 echipe, una care a plecat la cele 2 pesteri din zona, iar cealalta in care am fost si eu am plecat inspre Cheile Cutilor.

Coboram de la Traditional Casa direct inspre chei, trecem putin insa sa vizitam si Casa Florian, o constructie moderna insa cu diverse aspecte traditionale. Ajungem in chei, pozam, ne plimbarim, povestim si iesim in Rosia. Gasim mure, coapte....foarte bune. Este foarte cald asa ca ne oprim la o terasa in mijlocul satului sa ne racorim. Pornim apoi inspre Cheile Albioarei, ne dam cu parerea despre diverse stiluri de case, culori etc. Ne racorim putin cand ajungem la chei, nu ne mai bate soarele in cap. La iesirea din sat nu am putea sa nu ne oprim la "birtutzu din padure" pentru hidratare. Urcam apoi inspre tabara unde deja cealalta echipa s-a intors. A ajuns si Ani intre timp si s-a instalat, ea cunoscand locatia.

Coboram printre capite inspre Casa Florian


Casa Florian

Planta carnivora

Prin Cheile Cutilor

Panou...aflam de unde vine numele acestor chei

Geam cu sticla termopană

La "birtuţu din pădure"

Capiţe pe dealuri

In spate Complexul " Traditional Casa "

Greu la deal...

Ne apucam de gatit, pregatim cele necesare pentru o mancare de legume la ceaun. Ne adunam astfel dupa lasarea serii in jurul focului, iar cina o luam destul de tarziu. Dupa cina ne retragem pe la corturi si nu dupa mult timp la somn...

La o discutie cu " Azorel "

Apus

Fetele cochetele pregatesc legumele

Luci se ocupa de foc...shi de o bere ;-)

Asteptand mancarea...


Unii fac si gratare...

Duminica la fel, caldura mare de dimineata, iesim, mancam, bem cafele si ne retragem la umbra. La un moment dat hotaram sa ne miscam putin, asa ca duc echipa mea sa vada intrarea in pesterile Ciur Ponor si Ciur Izbuc. La intoarcere intram putin prin padure, sperand sa gasim ceva bureti, insa nu prea ne-au iesit in cale...

"Casa traditionala"

"Casuta de la stele"

Mure bune bune...

...dar furnicile ne ataca

Garofiţe gemene

P. Ciur Ponor

Fetele la Ciur Ponor - by Bogdan

Ceva ganganie...

P. Ciur Izbuc

Somn usor...

Lucru manual
Relax...

Luam pranzul si ne mobilizam sa strangem bagajele. Pe la 5 plecam, iar dupa un scurt popas la parintii mei in Stei plecam inspre Timisoara...

A fost un weed-end fain, relaxant, departe de galagia si grijile de acasa.

Multumesc gazdelor si participantilor!

Ioana

Niciun comentariu: