joi, 12 septembrie 2013

Congresul National de Speologie - 04-08.09.2013

E luna septembrie, deci e vremea Congresului National de Speologie. In acest an locatia aleasa pentru desfasurarea Congresului este Rosia ( Bihor ) si plec de miercuri impreuna cu Mona si Dragos. O luam din Oradea si pe Ani.

Ajungem seara tarziu, insa se pare ca nu foarte tarziu caci unii nici nu s-au intors de la pestera :). Gasim multe corturi in curtea caselor de la Runcuri. Nea Bebe isi asteapta baietii de la pestera. Stam la o bere si sarbatorim pe Dragos.

Joi ne trezim care cum, nu avem un program clar stabilit. Savuram cafeaua, luam micul dejun si incercam sa ne organizam. Facem o echipa si mergem pe niste vai in Cresuia, exact satul in care s-a nascut mama mea. N-am mai fost de cativa ani in zona, astfel ca la fix a venit propunerea lui Tudorica. Ajunsi in zona eu savurez momentul, mananc nuci, ma bucur de soare...asa ca nu intru in pestera. Mergem apoi intr-o cariera de marmura, iar apoi ne intoarcem in sat unde intram la neamurile mele. Mergem in livada unde degustam frunctele din toti pomii :)). Ne luam la revedere de la unchi, matusa si plecam inapoi spre Rosia. Luam niste pastravi la intoarcere si seara ne ocupam sa-i pregatim. Ajung in tabara si alti speologi din tara. Seara ne strangem la foc, ne ocupam de gratarit iar apoi bagam si niste porumb in jar.

Vineri ne ocupam cu pesteritul, asa ca facem echipa si mergem la Pestera Rai. O pestera frumoasa si ca noroc deschisa pentru vizitare in sezonul fara ploi. Ne cam noroim, dar nu conteaza asta :). Iesim dupa cateva ore si ne apucam de spalat echipamentul pana ies cei ce raman sa faca cateva fotografii. Mergem apoi si la Pestera Meziad, sa o vada cei ce inca nu au vazut-o dupa noua amenajare.Ne intoarcem in Rosia, salutam noii veniti, mergem sa strangem tabara si o mutam pe terenul de fotbal din centru satului. A inceput programul de proiectii. Profesolul Viehmann ne bucura din nou cu seria de diapozitive. Ne retragem apoi pe terasa din centrul satului si ne punem pe sarbatorit, un nou Congres, alaturi de speologi din toata tara. Mai apare cate unul noaptea tarziu, oricum noi stam pana la 5 dimineata sa-i asteptam pe toti :).

Sambata nu am nici un program asa ca eu ma mut de la terasa, in sala unde se tin tot felul de sedinte. E zi de socializare, iar seara de chef bineinteles. Masa festiva se tine la un local din zona, iar apoi ne mutam in sala caminului cultural unde incepe cheful, dansul si voia buna. Ne cam intindem pana dimineata...Foto: Dan Petrescu ( zis si Morcovel )

Duminica are loc inchiderea festivitatilor, ne luam la revedere si plecam spre diferite colturi ale tarii.
Sa ne vedem sanatosi si voiosi la anul!

Ioana

Niciun comentariu: