luni, 30 septembrie 2013

Exercitiul Salvaspeo Cioclovina - 20-22.09.2013

Plec impreuna cu Dragos, Mona, Adi si Anca inspre Cioclovina, locatie unde nu am mai fost din 2007, la o actiune similara. Ajungem pe noapte la Gherman la casa, unde suntem intampinati de speologi din Hunedoara, Bihor, Arad, Cluj, Mures, Bucuresti si multi altii. Tudorica, seful de actiune ne prezinta programul, iar apoi avem program liber. Organizatorii exercitiului sunt speologii de la Serviciul Judetean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara.

Sambata dimineata are loc impartirea pe echipe si pregatirea echipamentului necesar actiunii. Plecam toti inspre pestera Ponorici, locul unde amplasam si punctul de comanda. Intra primele echipe in pestera pentru echiparea de TSA, iar apoi echiparile salvaspeo. De data aceasta nu sunt victima, sunt alti doritori :) ... asa ca raman la punctul de comanda. E frig asa ca incropim un foc. Sunt multe ore de stat asa ca facem o mica echipa de ciupercari, adica mergem dupa ciuperci. Gasim ceva hribi, vinetele si alte cele. Ne intoarcem la punctul de comanda si prajim cateva in jar. Exercitiul e in plina desfasurare in subteran, aflam vesti prin intermediul telefoanelor instalate in pestera. Deja se intuneca pe cand ajunge targa la suprafata. Incep sa iasa si speologii salvatori. Dupa ce ies toate echipele din subteran facem o echipa de vizitare formata din 8 persoane. E deja ora 9 seara. Ne imbracam in neoprene si pornim la drum. Trecem de primele porniuni cu coarda destul de rapid. Nu am mai fost vreodata in pestera si mi-a placut enorm. Desi suntem o echipa mare ne miscam bine. La ora 12 suntem afara, in 3 ore am reusit sa facem tot sistemul Ponorici-Cioclovina. Din pacate mai avem ceva de mers si pana la tabara :(.











Ajungem la casa lui Gherman si ne dezechipam rapid de hainele ude. Ne punem la masa si ma cam ia somnul... Incepe insa Dan sa cante si imi trece de tot somnul. Se creeaza o atmosfera minunata, astfel ca se mai trezesc unii altii si vin la chef :) . Stam pana la 5 dimineata....

Duminica nu avem program, decat sa strangem echipamentele. Plecam destul de devreme spre casa.
Multumim organizatorilor si gazdelor pentru un week-end frumos, intr-o locatie minunata!

Ioana

Niciun comentariu: