miercuri, 10 aprilie 2013

Ultima zapada in Beletina - 05-07.04.2013

Inca este zapada in Muntii Mehedinti, vremea se anunta buna, asa ca plecam spre Valea Cernei in echipa formata din: Bogdan, Serban, Mada, Hume si subsemnata. Ne cazam de aceasta data la Pensiunea Dumbrava, inca nu se facem curaj sa dormim la cort. Luam un apartament astfel ca seara de vineri ne-o petrecem la un pahar de vorba.


 Foto: Serban Simbotelecan
Foto: Serban Simbotelecan

Sambata hotaram sa urcam in Poiana Beletina prin pasul Godeanu. Zapada avem inca din asfalt, insa destul de moale, mai nasol pentru cei grei :-). Vremea destul de buna, doar cand ajungem in Poiana incepe sa bata vantul si sa se innoreze. Mergem pana deasupra de Crovuri sa putem face niste panorame si decidem sa ne intoarcem pe acelasi drum.Ajunsi la masini decidem in unanimitate sa luam cina la Nea Tica, o pastrama de oaie, un pastrav cu mamaligula si bineinteles un vin de casa. Ne intoarcem la pensiune, iar seara socializam cu echipa de la Alternative care este in perioada pregatirilor pentru concursul HCO.


 Foto: Serban Simbotelecan
Foto: Serban Simbotelecan

Duminica vremea e inchisa, astfel ca facem doar o plimbare pana la Vanturatoarea, sa vedem cascada in toata frumusetea ei, dar si echipa la munca :)
E perioada topirii zapezilor, astfel ca toate vaile si canioanele sunt invadate de ape, Cerna de asemenea are un nivel ridicat. Apele sunt perfecte pentru sporturi de sezon: canyoning si rafting. Plecam de aici spre casa, insa cu gandul la canioane...

Ioana

Niciun comentariu: