duminică, 31 martie 2013

M. Retezat - 23-24.03.2013

Se anunta din nou un week-end friguros, astfel ca alegem o locatie unde putem dormi la caldura: Cabana Gentiana din Retezat. Plecam de sambata dimineata devreme intr-o echipa formata din 7 persoane: Luci, Mada, Bogdan, Cristina, Hume, Serban si subsemnata. La iesire din Hateg ne intalnim si cu Zsolt, care vine dinpre Cluj. La ora 12 suntem echipati si pornim de la Carnic spre Gentiana. Vremea e destul de buna. In aprox 3 ore suntem la Gentiana, cabana inconjurata de padure si creste.









Ne cazam si luam pranzul la caldura. Serban si Zsolt, care au rachete, pleaca spre Lacul Pietrele sa faca urme pentru a doua zi, zapada e foarte mare. Ceilalti ne punem la somnul de dupa-masa :). Ne trezim si ne punem iar la masa, ceaiuri, povesti etc. Vin si baietii intre timp, insa cu ceva realizari fotografice. S-a inseninat pe seara si e un cer superb.


Duminica din pacate nu mai tine vremea cu noi, ninge inca de dimineata. Dupa ce luam micul dejun ne impartim in 2 echipe, una care pleaca spre creasta Pietrele (echipa cu coltarii) si o alta care pleaca spre Lacul Pietrele la plimbarica. Eu fac parte din a doua echipa. Zapada e mare, insa nu ne afundam decat in cateva zone unde e mai moale zapada. Mergem pana Bordu Tomii, caci vremea se inrautateste. Ne intoarcem la cabana si luam legatura cu echipa cealalalta. Ei au ajuns in creasta si vor sa urce pana pe Vf. Pietrele. Decidem sa plecam noi spre Carnic. 










Drumul de intoarcere pare mai scurt, bineinteles e si pe coborare. Ajunsi la Carnic intram la Cabana Codrin sa ne incalzim cu o bautura calda. Asteptam a doua echipa si in jur de ora 6 plecam spre casa.




Astfel ca am mai facut o tura la zapada, la munte e inca iarna adevarata si probabil va mai fi saptamani bune...

Ioana

Niciun comentariu: