marți, 5 ianuarie 2010

Revelion la Rau de Mori - 30.12.2009-03.01.2010

Dupa multe discutii pe tema unde facem revelu s-a agreat varianta Rau de Mori la o cabana din zona. Asa ca pe data de 30 dec, imediat ce am finalizat lucrul pe anu trecut am pornit inspre acesta locatie impreuna cu Ani si Lucian.

Norocul nostru a fost ca nu e ft departe de Timisoara, undeva pe la 160 km...mult mai aproape decat de prietenii nostrii care au venit din Bucuresti sau Cluj. O parte a grupului ajunsese deja: Vera, Vadim, Felix, Simona, Lupitos, Calin, Aurora si copiii, Simona. Cata si Jasmina au ajuns odata cu noi, iar ceva mai tarziu au aparut si Tudor, Elena, Ovidiu si Florentina.

Ajunsi la locatie ne-am organizat rapid pe camere, desfacut bagaje si am trecut la o degustare de vin si la o poveste. Ne-am intins la povesti pana pe la 1-2 si apoi la somn.


Pe 31 dec fiecare s-a trezit cum si cand a vrut, fara nici un program. Am stat la o cafea, apoi micu dejun si chiar daca deja se facuse ora 12.00 am zis sa facem ceva, sa iesim din casa. Asa ca am luat Nissan'urile si am plecat inspre Gura Zlata-Retezat. Voiam sa vedem cat putem inainta cu masinile inspre Poiana Pelegii, insa din momentul in care nu am mai avut urme nu am putut continua. Afara ploua din cand in cand, pe jos era gheata si zapada, greu de inaintat fara lanturi. Desi am trecut de Rotunda, nu am putut ajunge la P. Pelegii. Am facut cale intoarsa si ne-am mai oprit pe la baraj pentru a face ceva poze in momentele fara ploaie.

Ne-am intors cuminti acas si ne-am pregatit pt noaptea cea mare...sau lunga ;)
Fetele au pregatit masa...salate, muraturi, platouri cu toate cele, iar baietii gratarele. Eu m-am ocupat de playlistul pt seara de dans...ca cineva trebuia sa o faca si pe asta.

Seara a continuat cu mancaruri, bauturi, dansuri, sampanii, LMA, pupuci, iar dansuri, mancaruri, bauturi si in cele din urma somn...


Prima zi din noul an a fost una de relax, am cam lenevit. Unii au mers la Lacul Cincis, insa eu am decis sa vizionez ceva filme, bineinteles ca a adormit la ele... Seara am mai vizionat ceva filmulete, poze de prin ture adunate, iar altii au practicat sporturi extreme: REMI ;)

Pentru 2 ian. ne-am facut planuri mari, la ora 9 dimi toata lumea era pregatita pt mare aventura. Am plecat astfel inspre Rausor cu masinile, am parcat si am luat-o perpedes pe marcaj cruce albastra inspre Pietrele. Pe masura ce urcam in altitudine zapada isi facea din ce in ce mai mult aparitia, ajunsi in creasta deja te afundai pana la genunchi in zapada si era mai greu de facut urme. Am zis totusi sa fortam nota si sa urcam inspre Vf. Retezat. Vremea din pacate nu a tinut cu noi si a aparut ceata, iar vantul batea cam tare. Am ajuns pe Lolaia Nord si am mai continuat putin si inspre Lolaia Sud, orisicat undeva la peste 2100m am decis sa ne intoarcem. Era deja ora 14.10 cand am luat-o inapoi pe traseu. La ora 16.00 eram la masini.
Pana sa coboare toata lumea baietii au vrut sa mai bage ceva offroad asa ca au testat ceva drum forestier din zona, din pacate insa prea scurt pentru ceea ce si-ar fi dorit ei. Am plecat apoi spre casa noastra...Am fost asteptati cu o mancare calda, o ciorba si sarmalute; iar nu dupa mult timp am luat si cina: cartofi si carne facute pe disc. Iamiiii !!! N-a fost nevoie decat de ceva vin si la somn...

Din pacate toate lucrurile au un sfarsit, sejurul nostru s-a incheiat asa ca fiecare a pornit pe drumul lui inspre casa...

La multi ani tuturor! Ma bucur ca am petrecut alaturi de voi acest revelion !

Ioana

PS: poze realizate de mai toti participantii la reveliune

Niciun comentariu: