joi, 10 decembrie 2009

Tura in M. Tarcu - 05-06.12.2009

Dupa cum stiti cele mai misto ture sunt cele mai putin planuite....
Vineri seara m-am hotarat sa ies, am zis ca o iesire la munte nu-mi poate face decat bine, chair daca o mica raceala nu-mi dadea pace.

Asa ca sambata de dimineata am plecat impreuna cu Miha, Dan, Hume inspre Muntele Tzarcu.
Pentru mine e cel mai frumos munte din zona, dar si cel mai accesibil din Timisoara.

Am lasat masina in drumul ce urca spre M. Mic si de acolo nu am mai avut mult de mers pana la Statia Meteo Cuntu ( 1360 m altitudine ). Vremea nu a fost cea mai buna, cam ceata pe tot parcursul traseului.Ajunsi la Cuntu, Nea George ( meteorologul de serviciu ) ne-a primit intr-una din camerele de la statie care s-a nimerit sa fie aceeasi in care ne-am petrecut revelionul cu ceva ani in urma...

Vremea s-a inrautatit, a cazut mazariche ;) ... e prima data cand aud acest termen, e un fel de grindina mica, cat un bob de mazare. Asa ca desi era doar ora 15.00 n-am mai iesit din cabana...
Baietii s-au ocupat sa crape lemne, sa le aduca in camera si sa faca focul. Astfel ca toata ziua am stat doar inauntru la caldurica, a fost fain, am barfit cu baietii ca intre fete ;)

Ziua de duminica am inceput-o la ora 8.00 cand Miha ne-a dat trezirea, speriata ca e deja tarziu si nu mai ajungem pe Vf. Tzarcu. Am mancat rapid, ne-am echipat si am plecat in marea ascensiune ;)

Vremea de acesta data a tinut cu noi, am vazut mare de nori, dar si da cer senin deasupra noastra. Am dat si de zapada pe masura ce urcam intre varf, insa mica si destul de inghetata.
A fost un traseu frumos, peisaj minunat, timpul a trecut repede si pentru ca am mai povestit una alta pe drum, ne-am mai oprit la cate o sedinta foto. Cu cat ne apropiam de varf au inceput sa se vada alte piscuri, am vazut M. Retezat, Godeanu, Gugu, Arjana si altele...

Ajunsi sus pe Varf ne-am tras putin in poze si dupa vreo juma de ora am inceput sa coboram. La ora 1.00 eram din nou la Cuntu. Am papat si am coborat spre locul unde am lasat masinutza.

A fost o tura chiar faina, gasca faina, zona faina.
Cred ca pozele insa fac mai mult decat o mie de cuvinte...

Ioana

3 comentarii:

rodi spunea...

In sfarsit am reusit si eu sa vad pozele, faine rau de tot! Preferatele mele sint cele cu voi in aer si cu scrisul pe zapada :)

ruma2008 spunea...

Vă mulţumim pentru afişarea peisaj minunat.

De la Extremul Orient.
Salutări.

OnlyMe spunea...

Sunt peisaje frumoase in Romania, trebuie doar sa le pretuim...