luni, 24 august 2009

Week-end prelungit la Glavoi - 20-23.08.2009

Nu au trecut decat vreo 3 saptamani de cand am fost ultima data in Padis, insa nu o refuz niciodata vreo tura in acesta zona...Am plecat de joi seara cu Adi cu busul impreuna cu alti 4 prieteni si fosti colegi de la Prusik. Drumul a fost destul de lung, am ajuns undeva inainte de 12 la Glavoi, locul de campare. Eu aveam deja cortul pus datorita bunavointei surorii mele si a lui Alin. I-am gasit in cel mai mare cort din poiana...era cortul Hannah de la Salvamont. Nu demult au iesit din pestera si luau cina. Afara era cam frigutz, undeva pe la 6 grade arata termomentrul lui Felix. Am stat ceva la povesti cu familia, Cristinutza si Felix, iar apoi la somn. 

Ce poate sa fie mai frumos decat sa te trezesti vinerea, fara sa sune ceasul...la munte.  Lumea nu prea dadea semne de viata, doar Tadi era treaz, el fiind in patrula salvamont impreuna cu Cristina in acesta saptamana.




Incet incet au iesit din cort si ceilalti, am pregatit o cefea, un ceai si am lenevit la greu pana pe la 2 cand am zis sa ne mobilizam si noi sa pesterim ceva. Ne-am pregatit echipamentul si am pornit spre pestera aleasa, una dintre cele mai frumoase din acesta zona. Am mers vreo 6 ore juma prin pestera asa ca la tabara am ajuns undeva pe la ora 11 juma. Ne-am schimbat rapid in haine calduroase si ne-am asezat putin la foc. 

N-am stat prea mult, simteam nevoia sa-mi odihnesc spatele...ca mi l-am cam fortat. Mi-am pus castile in urechi si speram sa adorm pe muzica. Nu am reusit sa adorm si cand sa le opresc aud si alte glasuri in zona. Venisera si Bimbi cu Ancuta. Asa ca am iesit si eu din cort si am mai stat vreo ora la micutul foc din tabara noastra.

Sambata ne-am reluat ritualul, cafea, povesti, cafea si apoi masa de pranz...iar apoi sedinta ca sa ne decidem ce facem, ce pesterim... 






Am decis sa mergem in P.Caput, o pestera ft periculoasa la viitura. Ne-am bazat pe faptul ca nu a plouat demult si nu vom gasi apa in ea iar pe de alta parte prognoza meteo arata bine si nu se anuntau ploi. E foarte impresionanta pestera, cu sali mari...insa te apuca spaima cand vezi ce busteni imensi sunt inauntru si ce aluviuni au fost aduse de viitura. Am mers pana la sifon si rapid inapoi...

Am iesit afara si fiind aproape de cabana Cetatile Ponorului nu puteam rata o bere rece la terasa...
Ne-am intors la tabara si dupa ce s-a lasat seara am fost in vizite la diverse grupuri de speologi: la Meki la Taniar sau la tabara celor de la Prusik. Am stat pana pe la 2 pe la foc si apoi la somn.

Duminica desi aveam noi planuri sa mergem pe Canionul Galbena...nu ne-a iesit, lenea domnea in noi toti. Asa ca am stat pana pe la ora 2 si apoi ne-am apucat de impachatat, de stans tabara....cel mai naspa moment al iesirilor noastre la munte. 







Ne-am luat la revedere de la prietenii nostrii oradeni, iar apoi am plecat catre Timisoara, insa cu o escala la Stei pt a lua masa.

Multumim Tadi si Cristina pt gazduire!

Ioana

O pasiune n-are nevoie de motivări. Ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă. Dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri - Octavian Paler - "Caminante"

2 comentarii:

Rodica spunea...

Am si uitat ce frigut se face in Padis vara...

In weekendul viitor pe unde te duci?

OnlyMe spunea...

week-endu asta la sat ;)
o botezam pe Mara

cel viitor nu stiu inca...astept propuneri ;)