marți, 12 februarie 2013

Cu prietenii la Casa Traditionala - Runcuri - 8-10.02.2013

Imi doream sa ajung si in aceasta iarna la Runcuri ( Rosia, Bihor) asa ca am pregatit o tura aici. Am chemat prieteni din colturile tarii, iar cei care au putut si vrut au raspuns pozitiv. Ne-am adunat astfel vreo 15 adulti si 3 copii, din Timisoara, Cluj si Oradea. 

Eu am plecat vineri dimineata spre Stei, unde dupa cateva ore petrecute cu parintii am plecat cu Ani spre Rosia. Am ajuns primii aici, unde ne astepta Briju. Tarziu spre seara au ajuns si ceilelti, mai ales din cauza drumurilor inghetate. Ne-am pus la povesti si degustari pana noaptea tarziu.


Sambata ne-am trezit deodata cu copiii :). Cafea, mic dejun, relaxare. Hotaram apoi sa nu stam toata ziua in casa si sa iesim la zapada, care momentan e destul de putina. Luam ca punct de reper birtutzul din padure si o luam de-a dreptu peste dealuri :). Ajungem acolo si degustam o bere, normal ca de la Timisoara :-))). Ne intoarcem la casa, mananc ceva si ma pun la nani, ca doar am avut o zi obositoare :).

Ne regrupam apoi si incep jocurile de cabana: remi, puzzle, chitari sau jeghermaister :-))). Afara unii incearca sa faca un foc, iar apoi sa friga ceva mici....si chiar le iese in cele din urma. Desi parea ca seara va fi una plictisitoare nu a fost chiar asa, caci am trecut si la etapa demunita dans, iar lumea s-a mobilizat in acest sens.
Seara s-a incheiat pentru fiecare cand i s-au terminat bateriile...


Duminica trezirea e greoaie dupa o seara asa grea, urmeaza cafea si mic dejun. Incep apoi oamenii sa-si faca bagajele si deja isi iau la revedere primii care pleaca. E frumos afara, caci a nins toata noaptea si totul e acoperit de zapada. Plecam si noi ( eu si Alice ) pe la ora 1 juma spre Oradea, ne duce Monica careia ii multumesc. La fix ajungem la microbuzul de 4 care ne duce spre casa...Timisoara.

Multumesc celor care au venit la Rosia! 
Sper sa facem cat mai des ture din acestea, cu toata lumea, dar sa si speologim!
Ioana

Niciun comentariu: