duminică, 6 ianuarie 2013

Revelion 2012-2013

Ideea de a petrece revelionul in Germania la prietenii nostri Nicu si Anca mi-a venit in ultima clipa; astfel ca am facut echipa: Bogdan, Adi, Anca si subsemnata. Avand un week-end inainte de reveliune am beneficiat de cateva zile in plus la excursiune. 

Plecam de sambata dimineata, 14 ore pe drum...insa important e ca ajungem cu bine la Kaiserslautern. Aici ne asteapta gazdele, ne punem la povesti si savuram cate o bere nemteasca sau un cogniac de Teremia :)



Duminica stabilim sa ramanem in zona si sa vizitam orasul, un oras mic si cochet, cu centru impodobit frumos de Craciun. Ne plimbam pe strazi, vedem principalele obiective, facem poze si ne oprim sa degustam o bere calda ( o bere traditionala belgiana facuta din cirese ). 

















Luni, 31 decembrie plecam spre Heidelberg, oras la 80km de noi. Citisem cu  seara inainte pe internet ce avem de vizitat, in principal Castelul Heiderberg si orasul vechi. Astfel ca jumate de zi ne-am plimbat prin oras, la castel, pe stradutele inguste din partea veche a orasului si cateva magazine. Ne oprim si la un local pentru o masa traditionala.


















Ne intoarcem acasa unde Anca ne asteapta cu o masa delicioasa. Savuram si asteptam momentul trecerii dintre ani. La ora 12 a Romaniei deschidem televizorul pe ProTV, facem numaratoarea inversa, deschidem sampania si ne uram La multi ani. Mai trece o ora si deschidem o noua sampanie pentru a serba revelionul pe ora Germaniei. Iesim in curte pentru a vedea artificiile, acestea le vezi in orice directie pe cer, fiecare localnic are propriile artificii :). Ne continuam petrecerea in casa, fiecare cat il tine...






Marti, dupa o trezire intarziata, stam la povesti, depanam amintiri, fotografii....mancam, bem....iar povesti, iar manacare. Seara iesim in oras cu scopul de a merge la o bererie, unde se serveste bere proaspata; din pacate fiind data de 1 ian. nu prea gasim nimic deschis. In cele din urma gasim un local, unde savuram o bere si un desert nemtesc.




Se incheie astfel excursia in Germania, a doua zi dimineata devreme plecam spre Romanica noastra....

Multumim Nicu&Anca!
La multi ani!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumim pentru postare si vizita.Ti-am spus ca ti-ai gresit cariera...:)
Te pupam cu drag,Anca ,Nicu si Leu.