luni, 23 iulie 2012

Vf. Netiș - M. Tarcu - 13-15.07.2012

E vineri si inca nu stim unde mergem in week-end; sa fie Retezat, Trascau, Tarcu....stim doar ca avem bagajele pregatite pentru o iesire la munte la cort si trakking.

Hume vine cu ideea de a merge la Netiș in M. Tarcu; nici macar nu auzisem de acest varf sau lac. In baza principiului de a merge in locuri in care nu am mai fost, hotaram ca e foarte buna aceasta varianta. Plec astfel impreuna cu Bogdan si Hume spre destinatia Tarcu. Aflam ca cea mai buna varianta este de a merge prin Poiana Marului, apoi pe un drum forestier inca 18 km pana aproape de Saua Iepii. Problema este insa ca exista o bariera chiar la intrarea pe acest drum...si noi nu aveam cheia de la lacat. Facem un popas la supermarket sa luam cate ceva de mancare, iar apoi o scurta vizita la Marius la Otelu care ne da vestea proasta ca varianta Poiana Marului cade si ca trebuie sa ajungem la lacul Gura Apei.

Astfel ca ne pornim spre Retezat si ajungem dupa 12 dincolo de Gura Zlata unde punem cortul intr-o poiana de langa drum. Desfacem o sticla de vin sa multumim cerului ca am ajuns la munte si apoi la nani :). Dupa ceva saptamani am reusit si eu sa dorm o noapte intreaga, nu a fost nici cald, nici frig....a fost perfect.

Dimineata ma lasa baietii sa dorm pana pe la ora 9.00, de treaba ;). Mancam, strangem corturile si pornim la drum. Urcam spre baraj si ne continuam drumul pe marginea lacului inca vreo 5 km de la baraj. Avem parte si de o surpriza, lacul este aproape gol!




Incepem urcarea prin padure, nu a plouat nici aici de ceva vreme asa ca pamantul e cam nisipos. Ajungem in Saua Iepii, se vede frumos Retezatul, Godeanul si Vf. Tarcu, mancam afine, pozam si admiram peisajul. Ne continuam drumul spre Netiș, incercand sa ocolim jnepenii. Zona aceasta a Muntilor Tarcu seamana foarte bine cu Retezatul si nu cu zona Varfului Tarcu pe care o stiam bine.













Ajungem dupa 3 ore si ceva pe Vf. Netiș, priveliste frumoasa in jur si inspre lac. Coboram apoi spre lac si alegem varianta cea mai proasta, adica prin jnepenis :P. Coboram astfel la lac si gasim o zona unde sa ne odihnim: mancare, bautura si relax vreo ora...















Incepem apoi urcarea si urmam traseul retur spre masina. Pe la ora 19.00 suntem la masina. Hotaram sa mergem inspre Poiana Pelegii sa campam si inainte de a ajunge acolo gasim un loc de cort unde erau si cativa "alternativi". Si ei au avut un traseu lung prin Retezat asa ca au cazut repede la datorie....

Duminica strangem din nou tabara si plecam spre Poiana Pelegii. Eu imi iau jucariile si ma postez in poiana: carti de citit, seminte, ulei de plaja; iar baietii pornesc pe V. Pelegii pana la locul de baie :). Pe la ora 13.30 sunt inapoi si plecam spre casa. Oprim in Clopotiva sa mancam iar apoi directia Timisoara.

A fost un week-end frumos, linistit, cu 2 nopti bine dormite, locuri noi vazute si voie buna. Mersi baietii pentru tura!

Ioana

Niciun comentariu: