marți, 12 iunie 2012

Tura in Parang si Transalpina - 8-10.06.2012

Plecam de vineri din Timisoara pe directia Petrosani, insa nu suntem hotarati unde exact. Echipa este formata din Bogdan, Mada, Cristina si subsemnata. Oprim la Lugoj sa mai cumparam de-ale gurii si in parcare uitandu-ne pe niste harti hotaram sa mergem spre Obarsa Lotrului. Ajungem astfel dupa 12 noaptea la Obarsa si punem cortu intr-un camping, in afara de noi nu era nimeni pe acolo. La ora 1 deja eram in sacii de dormit si la nani. Am dormit foarte bine, imi era dor de dormit la cort...

Sambata dimineata dupa ce mancan si strangem cortul pornim pe Transalpina inspre Novaci si urcam pana aproape de Pasul Urdele.

Lasam masina si pornim spre creasta. Nu dupa mult timp intalnim marcajul banda rosie care trece pe sub Varful Mohorul - Saua Mohorului - Saua Plescoaia. Aici intalnim marcaj triunghi rosu care merge spre zona lacurilor. Coboram si noi putin pe el pentru a vedea lacurile. Aici urmeaza sesiunea foto cu lacuri, creste, fete etc. Apoi Bogdan coboara pe marcaj spre lacuri, iar noi, fetele, ne continuam drumul pe creasta - Vf. Setea Mare - pe langa Caldarea Dracului - Vf. Setea Mica - Saua Piatra Taiata. Undeva in zona hotaram sa ne intoarcem, se pare ca si vremea incepe sa se strice. La intoarcere ne intalnim cu Bogdan in zona lacurilor si ne continuam drumul spre masina. Pe la ora 6 jumate suntem la masina. Daca pana pe la ora 4 a ars soarele aproape non-stop si ne-a cam ars; dupa aceasta ora s-a innorat si a inceput sa bata vantul. Norocul nostru ca nu a inceput sa ploua.Foto: Mada

Foto: Mada

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan

Foto: Bogdan


Plecam apoi inspre Obarsa Lotrului unde ne ospatam cu un pastrav prajit la restaurantul din zona.

Foto: Mada

Foto: Mada

Urmatorul obiectiv este lacul Vidra. Mergem inspre statiunea Voineasa pe marginea lacului, gasim niste locuri de unde poate fi vazut aproape in intregime si avem norocul sa prindem pe lac si apusul soarelui. Vedem un loc frumos de cort dincolo de lac si acela e urmatorul obiectiv. Ajungem destul de repede si montam cortul. Nu se face ora 12 si noi suntem deja in cort la somn. Toti suntem cam arsi de soare si ne gasim mai greu locul.


Duminica nu avem ora de trezire, astfel ca iesim pe rand din cort. Pe la 11 incepem sa strangem cort/bagaje, mancam, iar apoi plecam inspre Transalpina, insa pe cealalta directie, spre Oasa-Sebes. Facem cateva escale pentru a mai fotografia cate ceva.

Ajunsi la Oasa hotaram sa ne abatem putin de la drum inspre Luncile Prigoanei. Eu nu a fost decat iarna acolo si eram curioasa vara cum arata. Din pacate drumul e destul de prost, iar ajunsi acolo nu am fost foarte incantata; sunt foarte multe case in contructie, asa ca am vazut multe materiale de constructie, gramezi de pamant si multe cabluri. Ne-am oprit la o cafea si apoi am pornit spre casa. Traseul este frumos/pitoresc spre Sebes pe Valea Frumoasa, insa de asemenea cu multe portiuni de drum in lucru care iti incetinesc inaintarea. Ajungem si la Capalna si nu putem continua drumul fara a face un popas si o poza...cu fetele de la Capalna.Dupa Sebes mai facem cateva opriri, unele din cauza ploilor si a grindinei; iar altele sa ne alimentam cu mancare, apa, cirese etc. Ajungem astfel dupa ora 9 in Timisoara.

A fost un week-end frumos, cu multe locuri si peisaje vazute in premiera.
Sa speram ca vom avea parte toata vara de astfel de week-enduri!

Ioana

Un comentariu:

Mihaela Tarcea spunea...

Ce frumooooos! "in locuri in care nu am mai mers" =))