joi, 10 mai 2012

Week-end cu fam. Tarcea pe Valea Cernei - 27-29.04.2012

Desi pentru acest week-end am facut multe planuri, am schimbat multe locatii...am ajuns pana la urma sa mergem tot pe Valea Cernei. Se anunta vreme buna asa ca e numai buna de stat la cort. Plec din Timisoara vineri seara impreuna cu Miha, Tibi si Maruka cu directia Herculane.

Ajungem in poiana de la Dumbrava si punem cortul; sunt deja zeci de corturi puse aici. Din pacate sunt unii care nu au somn si nici nu respecta somnul celorlalti.

Sambata ne trezim pe la ora noua, deja incepe lumea sa roiasca in jur; unii se pregatesc pentru participarea la HCO, altii pentru canioane, iar altii pentru trasee in zona. Noi decidem sa mergem in Crovuri; asa ca dupa ce luam micul dejun eu si Tibi pornim la drum. Miha ramane cu Mara in zona corturilor, insa totusi fac plimbari prin zona.

E o vreme superba cu cer senin si soare care te readuce la viata...dupa o iarna asa lunga. Urcam in Crovuri prin Foeroaga Tamnei si dupa 1h 30 ajungem in Crovul Mare, pe traseu ne oprim sa admiram si fotografiem doua veverite jucause. Mergem apoi inspre Poienile Porcului si incercam sa ajungem si la diverse ferestre ce dau inspre Valea Cernei pentru a o admira in toata splendoarea ei. Putem vedea de aici Arjana, Vlascu si chiar M. Godeanu. Ajungem apoi si in creasta Crovului Medved, insa hotaram sa nu mai coboram si sa facem cale intoarsa.

La ora 6 suntem deja la masina si plecam spre tabara. Aici e din ce in ce mai multa lume, mai multe corturi in poiana. Desi am plecat in echipa restransa ne-am adunat pana spre seara: Luci, Bogdan, Loti, Dorel, Florinel si cativa amici de-ai lui. Am stat pana pe la ora 1 in jurul focului; a fost o seara frumoasa, cu cer instelat.

Duminica plecam toti patru pe teren, astfel ca Mara isi ia locul in rucsacul de munte si in spatele lui Tibi. Traseul ales este Cheile Tesnei. Urcam pana la faleza si mergem sa vedem si traseele pregatite pentru concursul de catarare HCO. Apoi ne continuam traseul pe Ch. Tesnei, moara iar punctul final este stana. Aici stam la relaxare vreo ora, iar apoi facem cale intoarsa. Mara e obosita, asa ca in 10 min dupa ce plecam adoarme in spatele lui Tibi. Ajungem la tabara, strangem cortul, bagajele si pornim spre casa.


A fost un weekend frumos, in marea familie de prieteni. Ne-am bucurat de un peisaj mirific si de o vreme foarte buna. De fiecare data cand ajung pe Valea Cernei imi dau seama ce zona frumoasa avem aproape de casa....

Ioana

Niciun comentariu: