miercuri, 26 mai 2010

Rusalii in M. Aninei - 21-24.05.2010

Ideea de a merge in M. Aninei e ceva mai veche si am zis sa profitam de acest week-end prelungit. Astfel ca ne adunam din diverse colturi ale tarii, de la Oradea vin: Ani, Luci, Dan Pitic, Posme, Marius, Cristina si Potyi, din Bucuresti Tudor, Elena, Oana si Adina, iar din Timisoara plec eu si Vale.

Campam astfel in poiana de langa P. Buhui. Un loc mic de campare, insa unde punem vreo 7 corturi ;-).Luam cina si stam la povesti, glumele ne ies pe gura fara sa ne dam seama...
Sambata dupa ce luam micul dejun incepem sa planuim tura de aven ne impartim in 3 echipe si pornim inspre Av. de Sub Culmea Neagra, aven ce se afla in grija descoperitorilor, Asociatia Speotimis din Timisoara.
Ani ramane in tabara si ne pregateste papa bun...Ajungem cu masinile 4x4 si incepem echiparea si coborarea in aven. E un aven ce trece putin de -200, cu puturi mai mult sau mai putin noroioase. Avand in vedere vremea din ultima vreme am avut parte de mult noroi...
La ora 12 noaptea toata lumea a iesit din aven. Ajungem la tabara, ne schimbam si ne asezam in jurul focului.
Serile au fost frumoase, fiecare si-a rememorat aventurile speologice din diverse ture din trecut.


A doua fiecare s-a trezit dupa putinta si dorinta. Dupa micul dejun ne-am apucat de verificare si spalarea echipamentului personal si colectiv.
Avand datele proaspete in cap am pus si pe hartie fisa de echipare.

Ziua de duminica a fost dedicata Pesterii Buhui, o pestera foarte frumoasa, unde am avut parte si de balaceala. Ne-am bucurat si de sariturile de la cascada mare. Posme si o parte din echipa a reusit sa faca si ceva fotografii. Vremea parca a tinut cu noi, a inceput ploaia cand am intrat in pestera si s-a oprit cand am iesit, astfel ca din nou am putut sa aprindem focul. Am stat din nou pana dupa ora 2 noaptea in jurul focului.
Luni dupa strangerea taberei, ne-am luat la revedere de la echipa de Bucuresti si am plecat inspre Cheile Rudariei, unde se afla o Rezervatie Mulinologica, o rezervatie de mori. In drum am oprit si la Izbucul Bigar, iar la intoarcere in Resita la muzeul de locomotive.
Dupa ora 9 am ajuns in Timisoara, iar oradenii mai aveau ceva de mers...

Multumesc participantilor la tura si colegilor de la A.S.Speotimis si A.S.Speleoteam pentru sprijin si informatii!
Pozele au fost realizate de Ani, Cristina si subsemnata.

Respecte,
Ioana

Niciun comentariu: