marți, 30 martie 2010

Pesterit in P. Sura Mare 26-28.03.2010

Vineri la 5 juma ma pun pe tren inspre Simeria, demult n-am mai circulat cu acc de Iasi...
Timpul trece greu cand esti de unul singur, insa imi fac de lucru fie cu Sudoku sau cate o revista. Din Simeria ma recupereaza Tudor, Elena si gasca si mergem inspre Ohaba Ponor, la casa lui Nea Miron. Luam o cina intarziata, stam la povesti si pe la ora 2 noaptea ne punem la somn.

Sambata ne trezim fara ceas, savuram cafeaua, luam micul dejun si asteptam sa vina Oana si Andrei. Astfel ca tura incepe dupa ora 14.00, ca doar e o tura adevarata...






Apa e destul de mare in Sura Mare, ceea ce ne ingreuneaza inaintarea. Unul din scopurile turei este acela de a monitoriza coloniile de lilieci, astfel ca ochii nostrii matura tavanul galeriilor.

Dupa 3 ore juma de mers ajungem la semi-sifon. Atat Alin cat si Tudor incearca sa treaca insa apa e mare si ft dificil de trecut. Hotaram astfel sa facem cale intoarsa. Daca la dus apa ne-a cam incurcat in inaintare, acum ne ajuta...apa ne scoate afara fara sa facem in efort foarte mare.

Dupa 5 ore juma de la intrarea in pestera suntem afara. Ploua deja, insa fiind in neoprene apa ce vine de sus nu ne afecteaza. Ajungem la Nea Miron si ne dezechipam. Luam masa si ne bagam in saci la caldurica. Mai intai Elena si apoi eu cadam...ne ia somnul.

Duminica nu mai ie timp de nimic avand in vedere ca ne trezim dupa ora 10, plus ca nici vremea nu tine cu noi. Luam masa, strangem bagajele si catre Petrosani. Aici raman in gara pe la ora 15...si pe la ora 22.30 ajung si eu in Timisoara dupa ce schimb vreo 2 trenuri.



Sa speram ca la urmatoarea tura apele vor fi mai mici si ne vom putea indeplini obiectivele!

Ioana

Niciun comentariu: