marți, 27 ianuarie 2009

Tura foto la Jupanesti 23-25.01.2009


Scopul turei a fost de a invata mai multe despre fotografia in pestera, lucru deloc usor mai ales pentru o incepatoare ca mine in acest domeniu.
Georgiana a fost cea care a organizat tura si pana la urma se pare ca s-a strans o gasca serioasa la Jupanesti: eu, George, Georgiana, Ani, Vale, Sanda din Timisoara; Elena, Tudor, Liana, Doru Panaitescu si Maria din Bucuresti; Sosu si Sandu din Severin; Ciobo din Garda si mai o gasca pe care eu nu o stiam pana acum Razvan, Irina, Roco, sotia si inca 2 persoane...imi cer scuze ca nu am retinut numele.
Gazda ca de obicei a fost Sorin Sosu de la SpeoMH.

Noi, timisorenii am ajuns vineri noaptea, dupa 12 juma. Deja o mare parte erau ajunsi, la gratare, beri, vinoase si voie buna. Am stat la povesti cu gasca pana la 5 dimineata....

Sambata trezirea bineinteles la o ora inaintata....pe la 11, apoi ne-am inghesuit mai toti in mica bucatarie unde am mancat si am stat la bancuri si povesti pana dupa ora 14. Am zis ca totusi ar fi cazul sa facem si noi ceva, asa ca ne-am echipat, am urcat in jeep-uri si am plecat spre P. Mare de la Balta. Echipa de foto in pestera a fost formata din Tudor si fetele :). Ceilalti au plecat intr-o tura de offroad. A fost frumos traseul pana acolo, prin balti, noroaie, dealuri...


Pestera e dragutza, numai buna pentru poze, are un portal frumos, sali mari, apa...


Ne-am apucat noi de treaba, fiecare cu ideile lui. Eu n-am avut trepied, dar am incercat sa fac poze din mana...va dati seama ca mai toate au iesit miscate. Am incercat apoi sa ne ajutam unii pe altii, cu lumini, cobolturi si manechine. Am incercat si eu cateva cadre cu aparatul pe trepied...una a iesit chiar draguta.
Pozele de mai jos sunt cele mai reusite dupa parerea mea...
Si echipa de fotografi :)


Am stat noi pana pe la 7 la pozat si ne-am intors spre casa, bineinteles pe alt drum....cel mai rau posibil, cu cele mai nasoale noroaie, dar avand un sofer meserias am ajuns cu bine la destinatie.


Asa ca sambata seara nu ne-a mai ramas decat sa mancam, sa ne povestim aventurile si sa incepem cheful. Doru a fost la inaltime, a reusit sa ne distreze pan' la lacrimi pe toti...cu bancuri si versuri compuse instant. Apoi Tudor a reusit sa ne ridice chiar si la dans....asa ca am avut parte mai de toate in acesta seara.


Duminica trezirea a fost mai de dimineata, s-a format o gasca pentru pestereala din care am facut si io parte. Am vazut astfel o frumoasa pestera din zona P. Mehedinti. Aici am stat pana pe la ora 15.00....apoi iute spre Jupanesti ca era cazul sa ne intoarcem spre TM si mai erau si oameni care ne asteptau.
Cam asta a fost expeditia nostra de la Jupanesti :)

Multumim lui Sosu pentru gazduire!

Ioana

2 comentarii:

Rodica spunea...

Nu stiu de ce ma asteptam sa vad zapada :), dar sint bune si noroaiele la nevoie.

Ma bucur ca a fost fain!

OnlyMe spunea...

Din pacate a tot plouat...nici vorba de zapada.

Macar bine ca in casa si in pestera nu ploua :)