luni, 1 decembrie 2008

Foto si pesterit in M. Apuseni 29.11-01.12.2008


Am avut parte de un week-end plin de pesterit si mai ales fotografie alaturi de 4 mari fotografi din Romania: Cristi Tzecu, Cosmin Nistor, Andrei Posmosanu si Claudiu Szabo.
Din Timisoara am plecat cu Tzecu, Cosmin, Mada si Bogdan. Cartierul general a fost la Stei la sediul Speodava unde ne astepta Tudorica. De la Oradea ajunsesera deja la sediu Posme si Claudiu.


Foto: Ioana

Desi credeam ca ziua de sambata va fi una de relax n-a fost chiar asa....dupa ce am luat pranzul rapid la ai mei acas ne-am echipat si am mers la prima locatie: P. Ponorul Vacii ( Ferice, Jud. Bihor ). Traseul pana la pestera a fost frumos, odata cu inaintarea spre varf se putea observa din ce in ce mai bine depresiunea Beiusului....minunat!
Dupa 1 ora juma de urcat am ajuns la pestera, ne-am echipat de speo si intrati am fost.
Nu a lipsit nimic acestei pesteri: T.S.A. ( tarasuri, stramtori, apa ) diaclaze, dar si formatiuni frumoase ( gururi si helictite ). Am stat cateva ore la pozat si pe la 10 seara am iesit din pestera...afara zapada si frigutz. Intr-o ora eram la masini...la o bere, apoi la Stei la o alta bere.La multi ani! lui Andrei pt ziua de nume.

Duminica am reusit sa ne mobilizam mai repede si sa plecam inspre Cheile Sighistelului....o plimbare pana la P. Coliboaia, iar apoi la P. Magura. Pentru prima data mi s-a parut acesta pestera foarte frumoasa...prin prisma fotografiei e o pestera minunata. Am avut bafta sa vedem gururile pline cu apa, sali mari si frumoase vazute in lumina ledurilor si bliturilor ;)
Foto: Ioana

Am stat cateva ore bune...si productive dupa spusele fotografilor, ei au fost foarte multumiti de reusita. A trebuit sa ne intoarcem la masini pe intuneric....apoi dezechiparea si spre casa.

Am mers din nou la sediu la o bere, socializare iar apoi vizualizare poze...sa vedem ce am muncit intreaga zi. A meritat tot efortul.

Luni dimineata la cafea la vestitul restaurant Boema :), apoi ne-am luat ramas bun de la toata lumea si am pornit spre Timisoara.

Pot sa spun ca sunt mandra ca am avut onoarea sa particip la o tura foto alaturi de mari fotografi de pestera. Tzecu ar fi incantat sa auda aceste cuvinte ;)))

Multumesc lui Tudorica pentru invitatie!

Ioana

3 comentarii:

Rodica spunea...

Ai aparat nou? Am observat de vreo 2 post-uri ca scrie "Foto: Ioana" sub poze :)

Ma bucur ca a fost fain si ca v-am vazut in poze...

Dan Gheorghe spunea...

extraordinara zona. frumos blog. felicitari!!!!

OnlyMe spunea...

Da...mi-am luat aparat nou ;)
Inca invat sa-l utilizez.

Multumesc Dan pentru aprecieri.